CTB.nlNieuws en blogsBreaking news: Microsoft kondigt integratie met AutoCAD aan
Breaking news: Microsoft kondigt integratie met AutoCAD aan

Breaking news: Microsoft kondigt integratie met AutoCAD aan

‘Dit is breaking news, omdat de uitwisseling van allerlei engineeringsdocumenten, zoals tekeningen, voortaan veel gemakkelijker loopt. Voorheen lukte het bijvoorbeeld niet om CAD-documenten op één plaats te bewaren en bewerken, omdat de koppeling tussen Office 365 (Sharepoint, Onedrive) en AutoCAD daar niet in voorzag. Tijdens elk event kwam de vraag of we dat álsjeblieft aan konden passen steevast uit de zaal terug.’ Dat zegt Bas de Wit, Office365 & SharePoint specialist bij CTB, gerenommeerd Microsoft- en kennispartner voor grote organisaties in de techniek, bouw en offshore.

Schrijf je hier in voor onze webinar over dit thema: “AutoCAD integratie in P365: Nieuwe kansen voor technische en bouwbedrijven”

Inschrijven

‘Dit is belangrijk nieuws voor bedrijven die zich richten op architectuur, engineering en productie. CAD-tekeningen kunnen nu voortaan worden bewerkt in OneDrive en SharePoint, waardoor samenwerking effectiever en efficiënter wordt.’

Huidige werkwijze kent hoog afbreukrisico

‘Kijk, nu gaat het in praktijk zo: een engineer maakt een tekening in AutoCAD, wil de tekeningen vervolgens met de projectdeelnemers delen en doet dit door de CAD-tekening om te zetten in een PDF-bestand. De andere betrokken partijen, bijvoorbeeld de opdrachtgever, geeft gewenste wijzigingen aan en uploadt een nieuwe versie met opmerkingen. De tekenaar opent deze opmerkingen en verwerkt die in AutoCAD en zo gaat het verder’, aldus Bas. ‘Je kunt je voorstellen dat dit nogal wat kans op fouten geeft en bovendien veel tijd en energie kost. Deze nieuwe integraties veranderen de manier waarop wordt samengewerkt drastisch, omdat men via AutoCAD direct kan tekenen in OneDrive en Sharepoint. Terwijl men met CAD-bestanden in deze toepassingen werkt, kunnen er met nieuwe geïntegreerde acties CAD-bestanden geopend en bewerkt worden in de nieuwe AutoCAD-webapp en de AutoCAD-bureaubladtoepassing. En dat met slechts enkele klikken’, aldus Bas. ‘Daarmee behoort ook een apart engineeringdossier op de netwerkschijf tot het verleden.’

Voor alle P365-klanten beschikbaar

Volgens Microsoft is de nieuwe mogelijkheid nog voor de zomer beschikbaar. Voor alle klanten die ons product P365 gebruiken geldt dat ze automatisch over de nieuwste mogelijkheden beschikken. De belangrijkste passage uit het artikel vinden wij overigens deze: “These integrations are just the beginning—Autodesk and Microsoft are exploring other ways to integrate and streamline productivity.” Hiermee geven Microsoft en Autodesk het signaal af dat zij een verdere verbetering van de workflow voor onze klanten tot strategische doelstelling hebben verheven.

Vrijblijvend sparren?

We praten graag met je door over deze belangrijke ontwikkeling: neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Meer over ons

Terugkijken
gotowebinar.com
Rob Gasseling

Voor ons heeft de bouw branche geen verrassingen

Wij zetten daarom graag onze jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.