CTB.nlNieuws en blogsDynamics en P365: zó win je aanbestedingen met perfecte projectreferenties
Dynamics en P365: zó win je aanbestedingen met perfecte projectreferenties
Dynamics-en-P365

Dynamics en P365: zó win je aanbestedingen met perfecte projectreferenties

Uiteraard werken onze klanten, veelal techniek- en bouwgerelateerd en groot van omvang, met een professioneel crm-systeem. Sommige projecten, bijvoorbeeld de aanleg van een snelweg of de bouw van een brug, duren járen. Je kunt je voorstellen dat de opdrachtgevers bij een aanbestedingstraject dit soort opdrachten niet over een nacht ijs gaan. Waar vroeger prijs nogal eens doorslaggevend was, is men nu vooral gericht op het selecteren van best value.

Verzamel en beheer je informatie

Bij zulke trajecten zijn vaak 2 groepen vanuit de aannemer betrokken: enerzijds de projectgroep die het project daadwerkelijk gaat uitvoeren en anderzijds de groep mensen die zich vooral richt op de marketing en communicatie. Die laatste groep is, uiteraard na succesvol aannemen van een project, vooral bezig met het verzamelen van informatie; deze referenties worden dan weer gebruikt bij nieuwe aanbestedingen. CTB richt zich als ervaren Microsoft- en kennispartner op grote organisaties in techniek, bouw en offshore en helpt ze om meer grip te krijgen op de verkoop het selecteren en succesvol uitvoeren. Daarbij is referentie-informatie van cruciaal commercieel belang. Yuri Ramdhani, managing director bij CTB zegt er het volgende over: ‘Wij staan al jaren met onze voeten in de modder op het gebied van software voor technische service- en projectorganisaties en wij helpen klanten zich te verbeteren op het gebied van selectie en het winnen van aanbestedingen. Enthousiasme over oplossingen en software is goed, maar wij realiseren ons dat IT maar een deel van het succes van projecten bepaalt. Daarom nemen wij een actieve rol bij onze klanten in het veranderingstraject rondom een nieuwe software-oplossing.’

Met één druk op de knop…

In praktijk werkt dat zo: wanneer je een project succesvol afrondt kunnen er specifieke documenten worden aangemerkt als toekomstig referentiemateriaal. Deze documenten voorzie je van specifieke projectkenmerken. Bij een nieuwe inschrijving op een aanbesteding, kun je nu gebruik maken van je opgeslagen referentiemateriaal. Via een zoekscherm kun je heel eenvoudig zoeken op relevante kenmerken. Je selecteert bijvoorbeeld aantal vierkante meters, aanneemsom of projectpartners. De gevonden projectreferenties kun je vervolgens gebruiken in je aanbesteding. Vervolgens creëer je een link waarmee je projectdeelnemers direct toegang tot de verzamelde informatie geeft: dat gaat van foto’s, tekeningen en documenten in allerlei soorten en maten. Uiteraard is het mogelijk om autorisaties op persoonsniveau toe te kennen. Al deze mogelijkheden zijn onderdeel van onze standaardkoppeling van Dynamics 365 en P365, waarmee projectdossiers aangemaakt en ingericht worden.

De moraal van het verhaal

IT is altijd een middel en geen doel op zich: het einddoel van bovenstaande mogelijkheid is om je tenders te winnen door inzet van de juiste tools. Bij grote bedrijven zie je al speciale tenderteams ontstaan en zij maken succesvol gebruik van deze oplossing om zo projectreferenties te verzamelen en te delen.

Praat door…

We nodigen je van harte uit om het gesprek aan te gaan en uiteraard geven we graag een demonstratie op locatie om te laten zien hoe deze ondersteuning praktisch in zijn werk gaat. Neem contact op. We kijken uit naar je bericht.

Contact

Vragen over onze oplossingen?

Contact

Rob Gasseling

Voor ons heeft de bouw branche geen verrassingen

Wij zetten daarom graag onze jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossingen aan te bieden.