CTB.nlNieuws en blogsHey IT-manager, trap jij ook op de rem van Microsoft Teams?

Hey IT-manager, trap jij ook op de rem van Microsoft Teams?

Nu de business Teams ontdekt, trekt IT juist de teugels aan.

In het voorjaar ontwikkelden we de Teams Maturity Index voor bedrijven. Die Maturity Index geeft aan hoe ‘volwassen’ jouw bedrijf is in het gebruik van Teams. Dit model was gericht op de business, de eindgebruiker, en hebben we ontwikkeld om bedrijven te laten zien wat ze aan waarde van Teams laten liggen. Nu hebben we de Index doorontwikkeld, speciaal voor IT-managers. We zien namelijk hun worsteling. Eindgebruikers ontdekken langzamerhand wat ze allemaal met Teams kunnen en willen meer, meer, meer. Zo merken IT-managers bijvoorbeeld dat er in sommige gevallen significant meer teams dan medewerkers zijn in het bedrijf. Dat roept een tegengestelde reactie op: ze vrezen het gebruik van Teams niet meer te kunnen beheersen en trappen op de rem. Begrijpelijk. Het is hun taak de structuur in het gebruik van systemen, de beveiliging van en de toegang tot data goed te regelen.

Dit is een interessante dynamiek: de business ontdekt Teams en roept: meer van dit! De IT-afdeling trekt de teugels aan om overzicht te behouden. Zo komt Teams binnen het bedrijf moeilijker tot bloei.

Daarom hebben we nu een Index ontwikkeld speciaal voor IT-managers. Ben jij IT-manager en wil je weten hoe jij met Teams omgaat in je bedrijf en waar je staat ten opzichte van andere bedrijven? Vul dan onze nieuwe speciale IT Survey in en binnen vijf dagen weet je het. Ook krijg je tips en adviezen van ons om Teams controleerbaar binnen je bedrijf uit te rollen. Want de business kan nooit op het hoogste volwassenheidsniveau komen als jij op de rem blijft trappen.

Check je Teams-volwassenheid

MATTHIJS BRAAK

Meer weten over onze Teams-oplossingen?

Microsoft Teams is nu cruciaal in je organisatie. Wij zetten graag jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.