CTB.nlNieuws en blogsInteressante resultaten uit onze survey

Interessante resultaten uit onze survey

Nu we al wekenlang ingevulde surveys ontvangen, wil ik de eerste opvallende conclusies met jullie delen. In mijn volgende blog ga ik in op een paar andere opmerkelijke conclusies.

76% van de deelnemende Teams-gebruikers bevindt zich op de eerste twee treden van de Maturity Index. Dat is precies wat ik had verwacht. Ik weet dat veel mensen Teams gebruiken als een Ferrari waarmee je binnen de bebouwde kom een blokje omgaat.

43% is een ‘communicator’ en gebruikt Teams dus uitsluitend voor het videovergaderen. Daarmee laat deze groep kansen liggen om onder andere tijd te besparen in hun dagelijkse werkzaamheden.

33% is een ‘organizer’. Deze groep heeft met collega’s een aantal afspraken gemaakt over Teams als tool naast Outlook en bijvoorbeeld de netwerkschijf. De praktijk is nog steeds ‘beperkt gebruik’. Maar organizers beseffen wel dat met Teams méér winst te behalen valt.

80% van de deelnemers is zeer tevreden over Teams én heeft het gevoel dat ze snappen hoe de tool werkt. Tenminste, wat betreft een basisfunctie als videovergaderen.

Iedereen blij

Interessante resultaten, vind je niet? Ik was vooral verrast door het vierde punt, het bijna unanieme enthousiasme over Teams. Uit de surveys en de gesprekken die we voeren met bedrijven, roemen gebruikers de snelheid, de gebruikersvriendelijkheid, de goede video en audio, het makkelijk delen van bestanden… Ook nu Microsoft in korte tijd zo moet opschalen – het aantal gebruikers is in acht weken met ruim 70% gestegen – blijft de performance top. Ik vind dat knap.

De Ferrari…

Het beeld van de door de bebouwde kom rijdende Ferrari, schetste ik al in mijn vorige blog. Dat intrigeert me wel, hoor. Teams is een ongelofelijk rijke tool, die er op is gebouwd om je efficiënt en effectief (samen) te laten werken. Nu deze eerste conclusies voor me liggen, ben ik nog meer gedreven om alle gebruikers naar een hoger niveau op de Maturity Index te brengen. Er ligt te veel moois voor het oprapen. Ik ben benieuwd of jij hoger scoort dan die 76%.

Naar de survey

MATTHIJS BRAAK

Meer weten over onze Teams-oplossingen?

Microsoft Teams is nu cruciaal in je organisatie. Wij zetten graag jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.