CTB.nlWebinarsPower BI: meer grip op resources door inzet van resource forecast dashboard
Power BI: meer grip op resources door inzet van resource forecast dashboard

Power BI: meer grip op resources door inzet van resource forecast dashboard

‘De grote landelijk opererende technische bedrijven en bouwbedrijven in onze portefeuille, willen net als andere bedrijven, leegloop of overvolle werkvoorraad op tijd signaleren. Daarmee voorkom je immers over- of onderbezetting. In praktijk blijkt dat er soms leegloop op een afdeling is, bijvoorbeeld bij de engineers, terwijl de andere divisie omkomt in het werk. Wanneer deze over- of ondercapaciteit niet op tijd en divisie-overstijgend inzichtelijk is, dan kan het zo zijn dat de ene afdeling extern krachten inhuurt terwijl de andere afdeling spreekwoordelijk duimen zit te draaien. Door inzet van de tool Power BI van Microsoft is het mogelijk om relevante data tot in detail op elkaar af te stemmen. Dat geeft rust, grip en inzicht in de processen en informatiestromen binnen je bedrijf. Zeker bij grote bouwondernemingen is dit van belang, omdat er enorme bedragen en afbreukrisico’s verbonden zijn aan de projecten waarop ze inschrijven.’ Aan het woord is Ruben van Waalwijk, Consultant Microsoft Business Intelligence.

De kracht van Power BI

‘Power BI is een tool voor bedrijfsanalyse die inzichten biedt voor het nemen van snelle en geïnformeerde beslissingen. Zo worden er wekelijks een aantal nieuwe, belangrijke functionaliteiten toegevoegd en wordt de tool in onafhankelijke ratings almaar hoger gewaardeerd. Wij als CTB hebben dan weer veel ervaring in de bouwbranche rondom het samenvoegen van data om dit vervolgens weer tot relevante stuurinformatie te verwerken. Mét behulp van Power BI. Het voordeel voor onze klanten laat zich raden: door het gecreëerde inzicht, heeft men optimaal grip op resources, mensen en materialen. Erg belangrijk in een tijd waarin beide bronnen steeds schaarser zijn geworden, en het einde daarvan bovendien nog lang niet in zicht is’, aldus Ruben.

Weet hoe het zit

‘Kijk, elk bedrijf dat serieus met zijn processen omgaat werkt vandaag de dag wel met een ERP-systemen, personeelscapaciteit (inclusief vakantieplanningen) in HR-systemen en potentiële projecten (verkoopkansen) in CRM-systemen. Wat we in de praktijk vaak zien is dat deze verschillende databronnen niet op elkaar afgestemd worden, waardoor alle belangrijke data wel in het bedrijf aanwezig is, maar niet zinvol wordt ingezet. Wanneer men vervolgens capaciteit met werkvoorraad en de uitstaande offertes, inclusief de score-scans per uitstaande offerte, combineert dan kan een partij perfect inschatten of de beschikbare resources (van mens en materiaal) passen bij de vraag of het aanbod uit de markt. Deze capaciteit kun je gebruiken om uren in te schatten, en dus je bezetting te regelen, maar ook bijvoorbeeld om op tijd te kunnen inschatten hoeveel materiaal, zoals asfalt of bestelbussen, ingekocht of gereserveerd moet worden.’

Kies voor grip

Je zet onze technische kennis in om bovenstaande invloed die je hebt op het succes van je bedrijf actief te benutten. Dynamics 365, voor vastlegging van scoringskansen en alloceren van resources aan verkoopkansen … Het kan allemaal. Je capaciteit nauwkeurig afstemmen op het aanbod start met feitelijk inzicht. En dan het liefst in één oogopslag.

Webinar: 2 juli 2019, 16:00 uur

Op 2 juli geeft Ruben van Waalwijk, Power BI specialist, een webinar waarin hij laat zien hoe Power BI ervoor zorgt dat jouw organisatie meer grip op resources krijgt door de inzet van het resource forecast dashboard. Ben je benieuwd hoe Power BI jouw organisatie kan helpen? Meld je dan nu via de onderstaande knop aan voor de webinar: “Power BI: meer grip op resources door inzet van resource forecast dashboard”.

Aanmelden webinar

2 juli 2019 · 16.00 - 16.45
GoToWebinar.com
Rob Gasseling

Voor ons heeft de bouw branche geen verrassingen

Wij zetten daarom graag onze jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.