CTB.nlNieuws en blogsResultaten onderzoek Microsoft Teams: Gat tussen visie en praktijk

Resultaten onderzoek Microsoft Teams: Gat tussen visie en praktijk

Teams maturity index

43%
ziet Teams als een efficiënte vervanger van de vele (interne) e-mails

4%
maakt gebruik van extra documentmanagement functies in Teams

56%
zegt dat Teams enkel ‘aangezet’ is en dat gebruikers het zelf ontdekken

71%
geeft aan dat er groot draagvlak is voor meer Teams gebruik

Dit zijn enkele resultaten uit het Benchmarkonderzoek naar het Teams gebruik bij 148 Nederlandse projectorganisaties. CTB voerde in de afgelopen maanden dit onderzoek uit omdat wij Microsoft Teams zien als één van de grootste drijvers in de ontwikkeling van arbeidsproductiviteit voor de komende jaren.

Deze enorme potentie wordt, naast het videovergaderen, nog minimaal benut en wij wilden de visie en ervaringen vanuit de praktijk verder in kaart brengen. De vergaarde kennis delen we middels dit Benchmarkrapport met organisaties die meer uit Teams willen halen.

CTB is hyperspecialist in het begeleiden van projectorganisaties bij het benutten van Teams en het realiseren van de voordelen voor medewerkers en de organisatie. Wij gaan te werk vanuit een procesmatige en functionele blik en zetten daarbij onze oplossing P365 in.

Aan de basis van het onderzoek ligt de Teams Maturity Index die door CTB ontwikkeld is. Dit volwassenheidsmodel brengt 4 invalshoeken in kaart:

Visie

Praktijkgebruik

Draagvlak & begeleiding

Uitdagingen & prioriteiten

Per deelnemer zijn deze gebieden middels de vragen in het Benchmarkonderzoek in kaart gebracht. Aan de hand van de antwoorden worden deelnemers ingedeeld in één van de 3 fasen in de Teams Maturity Index; in de eerste fase zijn er de Enthusiasts, dan volgen de Explorers en tot slot zijn er de Accelerators. Lees er meer over in het rapport.

Het Benchmarkrapport wordt afgesloten met 5 aanbevelingen voor het succesvol benutten van Microsoft Teams en het voorkomen van een onnodig lange (lees: kostbare) implementatie met regelmatig vallen en opstaan.

Meer weten? Download het Benchmarkrapport!

P365 geeft jou de controle, je gebruikers het gemak

Creëer de perfecte balans tussen orde en gebruiksgemak in Teams, SharePoint en andere Microsoft 365 apps met P365. Standaardiseer de werkwijze, automatiseer de inrichting, integreer met bronsystemen en houd grip door slimme beheertools.