CTB.nlNieuws en blogsSneak preview: Microsoft Teams Benchmark Onderzoek

Sneak preview: Microsoft Teams Benchmark Onderzoek

Sneak preview: Microsoft Teams Benchmark Onderzoek

Vandaag geef ik je een sneak preview van de scores so far op ons Microsoft Teams Benchmark Onderzoek. Voor echte conclusies is het nog te vroeg. Maar ik noem een paar punten die aangeven dat steeds meer mensen zien dat Teams de tool is die onze manier van samenwerken flink gaat veranderen.

Het onderzoek loopt nog tot begin 2021. Doe mee (het kost je drie minuten). In het nieuwe jaar rond ik het onderzoek af en kom ik met de conclusies.

  • Steeds meer mensen zien welke cruciale rol Teams speelt in het bedrijf: 90% geeft aan dat zij Teams als centrale hub zien die samenwerking naar een hoger niveau tilt.
  • Ruim de helft (53%) geeft aan dat het draagvlak in het bedrijf zich breed ontwikkelt.

Met andere woorden: met de visie zit het wel goed, en het draagvlak is behoorlijk. Dat kan en moet nog wel beter. Maar de stap erna, de uitvoering, de daadwerkelijke adóptie, die stap is erg groot. Ik zie zelfs een gapend gat. Dat blijkt onder meer uit dit voorlopige resultaat:

  • 88% maakt géén gebruik van de documentmanagementfuncties zoals ‘metadata’ en ‘views’.

Dat is zonde! Het werken aan documenten, behouden van overzicht en het ondersteunen van werkprocessen kan veel slimmer door hier juist wél gebruik van te maken. En zo zijn er nog meer hele interessante onderwerpen die we aan het onderzoeken zijn, bijvoorbeeld: welke prioriteiten zien IT-managers voor de Teamsadoptie in 2021?

Wil je meedoen en naast het Benchmarkrapport ook de persoonlijke analyse ontvangen waarin we jouw antwoorden vergelijken met de markt? Doe dan mee!

P365 geeft jou de controle, je gebruikers het gemak

Creëer de perfecte balans tussen orde en gebruiksgemak in Teams, SharePoint en andere Microsoft 365 apps met P365. Standaardiseer de werkwijze, automatiseer de inrichting, integreer met bronsystemen en houd grip door slimme beheertools.