CTB.nlNieuws en blogsWat is waardevoller in het leven dan tijd?

Wat is waardevoller in het leven dan tijd?

Mijn leven is beter geworden door Microsoft Teams

Wat is er waardevoller in het leven dan tijd? Tijd is ons meest schaarse goed: we kunnen er niet meer van maken, we kunnen het niet kopen, we kunnen het niet vertragen, we weten niet eens hoeveel tijd ons gegund is in ons leven.

In de zomer van 2015 was ik getuige van de eerste speech van Satya Nadella op het jaarlijkse Microsoftcongres voor partners. De toen kersverse CEO van Microsoft maakte indruk op mij toen hij sprak over schaarste en waarde van tijd. Hij vertelde glashelder over zijn passie om met technologie ervoor te zorgen dat wij onze tijd zoveel mogelijk kunnen besteden aan de waardevolle dingen in het leven, zowel privé als zakelijk.

Wat is waardevol? Ik vind heel veel dingen waardevol. Maar waar ik in mijn zakelijke leven echt een hekel aan heb, is na een lange werkdag met veel overleggen ‘s avonds een berg e-mail lezen en beantwoorden… Wel werk ik met alle plezier nog door aan een presentatie voor een klant of een innovatie in ons bedrijf. En zeker zo fijn: tijd voor mijn gezin of voor een avondje sporten.

Die activiteit waar ik niet zo blij mee was, in de avond e-mail bijwerken, daar ben ik vrijwel vanaf. Hoe kan dat?

Omdat ik, tromgeroffel, Microsoft Teams gebruik. Ik weet het, dit klinkt niet verrassend. Maar mijn leven is beter geworden door Microsoft Teams. Ik vertel graag hoe Teams mij en mijn collega’s (wij mailen nooit meer) zo helpt en noem de vier grootste tijdsbesparingen (er zijn er nog veel meer):

  • Sneller op de hoogte: een thread in Teams scan je in no-time (minstens 50% sneller dan een e-mailwisseling) en je weet dat je niets hebt gemist omdat iedereen in het team alle communicatie ziet.
  • Razendsnel reageren: de stijl van communiceren is directer, en een duimpje omhoog kost 1 seconde.
  • Minder zoeken: in Teams staat altijd de meest actuele versie van een document op de meeste logische plek. Einde aan het zoeken van een document in e-mails.
  • Automatisch organiseren: in Teams werk je al in een structuur, je hoeft niet meer, zoals in de e-mail, al je communicatie naar mapjes te slepen.

Werk jij al met Microsoft Teams, maar wil je ook tijd besparen? Vul dan onze survey in en ontvang onze quickscan op maat met adviezen en tips voor jou en je collega’s. Al velen gingen je voor en ik kan je zeggen: ik heb al veel quick wins kunnen voorstellen. Ik kon, op twee bedrijven na, iedereen die de survey had ingevuld laaghangend fruit aanbieden, zoals dat heet. Allemaal tips en aanwijzingen om Teams nog beter te benutten. In sommige gevallen vraagt de doorvoering van die tips om een tijdsinvestering. Ook omdat je even moet wennen aan de nieuwe werkwijze. Maar de tijdwinst op de langere termijn is vele malen groter. De boom staat er al, het fruit is klaar om te plukken.

Naar de Quickscan

MATTHIJS BRAAK

Meer weten over onze Teams-oplossingen?

Microsoft Teams is nu cruciaal in je organisatie. Wij zetten graag jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.