CTB.nlNieuws en blogsEen systeem, hoe goed het ook is, werkt alleen als iedereen er inderdaad… mee werkt.
Een systeem, hoe goed het ook is, werkt alleen als iedereen er inderdaad... mee werkt.
Zo laat je het hele bedrijf werken met P365.

En zo gaan mensen meedoen

Eric Overgaauw is ICT-manager bij Van Dorp. Dit familiebedrijf begon in 1985 als traditioneel installateur. Inmiddels telt Van Dorp 20 vestigingen door het hele land en werken er zo’n 1.250 mensen. Het bedrijf is uitgegroeid tot technisch dienstverlener dat méér doet dan installaties en continu innoveert. Sinds 2018 werken ze met onze oplossing P365. We werken altijd nauw samen met onze opdrachtgevers, maar in dit geval was de rolverdeling wel een hele mooie drietrapsraket: wij leverden de bouwstenen, we bouwden samen met Van Dorp de optimale oplossing en na de oplevering nam Van Dorp de controle over de uitvoering. En dat deden ze goed.

Overgaauw realiseerde zich dat zaken als Office, SharePoint en Teams allemaal prachtig zijn, maar niet persé laagdrempelig. Hoe krijg je mensen zo ver echt met het nieuwe systeem te gaan werken? Bij een eerdere werkgever leerde Overgaauw hoe belangrijk het is veel aandacht te geven aan de uitrol. Dus leidde Overgaauw twee mensen op die langs de vestigingen toerden en alle medewerkers hielpen bij het leren gebruiken van het nieuwe systeem. Verzoeken om wijzigingen door medewerkers werden genoteerd voor versie 2.0 en verder was de boodschap helder: dit is het nieuwe systeem, zo werkt het en dit is hoe we het vanaf nu doen.

Dat klinkt strak, maar juist die strikte opdracht geeft aan hoezeer Overgaauw, en dus het hele bedrijf, in de oplossing gelooft. En dat is dan ook de boodschap die doorsijpelt in het bedrijf: wij geloven dat dit goed is voor het bedrijf. Dus ook goed voor jou. En dan gaan mensen meedoen. Na de eerste weken werkten medewerkers van Van Dorp niet alleen met de basis-tooling, maar benutten ze ook de extra’s. Zo wisselden ze na een verhuisklus foto’s uit via P365. Een foto van de oude plek, met uitpuilende draden en troep op de grond. En een foto van de nieuwe plek: nette kasten met vastgebonden draden en een brandschone vloer. Trots laten collega’s hun werk zien. Met andere woorden: P365 bevordert ook nog eens het community-gevoel.

Download P365 Factsheet

Download onze factsheet

Factsheet P365

In één overzicht de belangrijkste toegevoegde waarde van P365 voor jouw organisatie in de Techniek en Bouw.
Yuri Ramdhani

Sparren om te kijken of P365 iets voor jullie is?

Wij zetten graag onze jarenlange branche-ervaring in om de beste oplossing aan te bieden.