CTB.nlBranche: Techniek en Bouw

Druk op de sector maakt innovatie bittere noodzaak

Nadat de sector een aantal jaar op rij flink is gegroeid, slaat dit in 2020 om in krimp als gevolg van stikstof en PFAS. De coronacrisis vergroot de terugval. Tegelijkertijd blijft er de noodzaak voor nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming. Duurzaamheid en milieu zullen in de toekomst een steeds grotere impact hebben op de bouw. De noodzaak om duurzamer en innovatiever te bouwen groeit hierdoor. Voorbeelden zijn meer gebruik van prefab en digitalisering, modulair en circulair bouwen. Bedrijven die deze omslag nu maken, zijn toekomstbestendiger.

Doorpakken in de digitalisering brengt enkele uitdagingen met zich mee.

 

  1. Formuleren van een visie op digitalisering
    Er is grote meerwaarde te behalen, maar hoe doe je dat? Kennis van nieuwe technologie moet opgebouwd worden om de kansen te kunnen zien.

  2. Daadkracht tonen
    Vaak is de impact op werkprocessen groot en het aantal betrokkenen ook. Daadkrachtig en pragmatisch aan de slag gaan is noodzakelijk.

  3. Aandacht voor verandering
    Een tech-first benadering komt nog te vaak voor. Aandacht voor de verandering maakt het grote verschil tussen een matig of een klinkend succes.

Ontdek P365 Test je Teams-gebruik

 

Succesvolle gebruikers van P365

 

Van dorp - CTB

“We waren ervan overtuigd dat we naar een Microsoft 365-oplossing moesten en P365 paste het beste. Ook voelde ik jullie commitment om met ons een gezámelijke oplossing neer te zetten”

Eric Overgaauw Eric Overgaauw 
ICT Manager, Van Dorp

Microsoft 365 is de omgeving waarmee moderne bedrijven hun werkplekken inrichten. Cloud, samenwerken én integratie met alles waaraan werknemers gewend zijn.

Microsoft Teams is de snelst groeiende app van Microsoft ooit. In april 2020 groeide het gebruik in 1 maand met meer dan 200% en in oktober nog eens met 100%. Er zijn inmiddels 115 miljoen actieve gebruikers per dag.

Ook ABN AMRO het stelt in zijn insights: “Koplopers als Microsoft laten zien dat het onderscheidend vermogen van succesvolle ondernemingen allang niet meer ligt in machines, productiecapaciteit en procesoptimalisatie, maar in kennis en creativiteit van medewerkers.”

Ontdek wat P365 voor je kan betekenen.

Matthijs Braak

Sparren om te kijken of P365 iets voor jullie is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontdek P365

De ultieme werkomgeving voor projectleden

P365 is de ultieme werkomgeving voor projectmanagement en laat al je projectdeelnemers werken met alle waardevolle functionaliteit van Microsoft 365.